Heb je een vraag?

Hieronder krijg je antwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Juridische informatie

Wat is een NIE-nummer?

Als je in Spanje wilt wonen of beleggen heb je voor praktisch alle instanties een NIE-nummer nodig. Het NIE is een Identificatienummer voor Buitenlanders ofwel in het Spaans ‘Número de Identificación de Extranjeros’ (NIE). Het is een uniek, persoonlijk en exclusief nummer dat het Directoraat-Generaal van de Politie toekent aan buitenlanders.

Het NIE nummer is te vergelijken met het Nederlandse burgerservicenummer  en het Belgische rijksregisternummer. Spanjaarden hebben een Documento Nacional de Identidad (DNI) waarop een soortgelijk nummer staat wat daarna voor alles gebruikt wordt, van de auto registratie tot de belastingzaken en het paspoort, een nummer dus voor alles. Dat nummer heet Número de Identificación Fiscal (NIF). Datzelfde geldt voor buitenlander met het NIE-nummer.

Hoe krijg ik een NIE-nummer?

De advocaat die verbonden is aan de realisatie van Hacienda el Sueño regelt graag het NIE-nummer voor u. Enige wat nodig is, is een machtiging voor het kantoor. De medewerkster regelt vervolgens zonder zorgen uw NIE-nummer.